×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 960låna 5000långivare erbjuder kortfristiga lån till en kontroll av kontoinnehavare som använder en direkt insättning funktion. Samt lyser hårdare överkomliga kontroller av långivare och jakt i hur de behandlar låntagare med betalningar eller i efterskott, har de aviserade akut reglering av kredit mäklare för deras funktion i avlöningsdag industrin.

Bristen på säkerheter förvandlar utlåningen till en betydligt mer riskabelt transaktion och erbjöd att sökandena har generellt dålig kredit eller färgade kredithistorik, hotet är för närvarande ganska hög.

Vi har fått rapporter om avlöningsdag långivare behålla uppgifter om dessa, och sedan utnyttjar dem varje för lånet och eventuella nya smslån framtida lån - även utan en överenskommelse - och ta från det andra kontot.

Trots att låna från familj (eller en nära kompis) kan vara svårt, om du är i ett oönskat sätt kan det vara värt att fråga efter hjälp, även om det är bara att gå runt på middag för att spara på kostnader.

Lisa, som bor nära Bournemouth, Hampshire, ansökt om kredit från mer än 40 avlöningsdag företag under en period 3 dagar i februari, och lämnades lån av varierande längd totalt £ 2340 från åtta olika långivare, vilket innebär att hon skulle ha behövt betala tillbaka £ 2,983.